Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συμμετοχή στην Απεργία της 17ης Μαΐου 2017


Χαλάνδρι 15-5-2017

Συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Τετάρτης 17 Μαΐου

Συνάντηση στη Στάση Μετρό "Αγ. Παρασκευή"  στις 10:00 π.μ.
(στο Σ/Μ Σκλαβενίτης - Αγ. Παρασκευής)
για αναχώρηση για την Αθήνα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τις εντολές των ξένων τοκογλύφων και των ελλήνων κεφαλαιοκρατών, σχεδιάζει και προωθεί νέα μέτρα που θα επιφέρουν περαιτέρω συρρίκνωση του Δημοσίου, με στόχο τη δημιουργία ενός κράτους που απλά θα παρακολουθεί ιδιωτικές εταιρείες να αποφασίζουν, να νομοθετούν, να αισχροκερδούν, να «αλωνίζουν» και – τελικά – να εξουσιάζουν.

Με το τελευταίο μνημόνιο με το οποίο προσφάτως συμφώνησε η κυβέρνηση, ουσιαστικά καταργούνται όσα εργασιακά δικαιώματα είχαν απομείνει, περικόπτονται κι άλλο οι συντάξεις, απελευθερώνονται οι ομαδικές απολύσεις, ξεπουλούνται - ιδιωτικοποιούνται δημόσιες επιχειρήσεις – ανάμεσα στις οποίες και κρίσιμες υπηρεσίες και οργανισμοί (π.χ. ΔΕΗ) – ενώ διατηρούνται και διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου. Μόνο από τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων οι εργαζόμενοι θα χάνουν σε ετήσια βάση έναν μισθό και οι συνταξιούχοι δύο συντάξεις.
Με λίγα και απλά λόγια, ο λαός οδηγείται σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση και η χώρα μας σε ακόμα πιο ταπεινωτική υποτέλεια.

Η επίθεση στο Δημόσιο Τομέα και ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω της απαξίωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης προσωπικού, στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Ο.Τ.Α., αφού πρώτα ξεπουληθούν όλες τις προσοδοφόρες υπηρεσίες σε ιδιώτες-εργολάβους, μεταφέροντας για ακόμη μια φορά το κόστος στις τσέπες των πολιτών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Οι εξελίξεις αναμένονται ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ και οι συνέπειες ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

Την Τετάρτη 17 Μαΐου καλούμαστε όλοι να δηλώσουμε παρόντες στη Γενική Πανεργατική Απεργία. Σε αυτή την απεργία, συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του Δημόσιου κι Ιδιωτικού Τομέα, οι νέοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι συνταξιούχοι, διεκδικώντας:

  • Να μην ψηφιστεί από τη Βουλή το 4ο μνημόνιο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι μνημονιακοί Νόμοι που έχουν ψηφιστεί από το 2010 μέχρι σήμερα
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη αναγκών και κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
  • Να σταματήσει η καταλήστευση του εισοδήματός μας από τη φορολογική επιδρομή και τη μείωση του αφορολόγητου.
  • Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου και την επαναφορά στο Δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών και όλων των υποδομών της χώρας.
  • Τη διαγραφή του χρέους.
Διαβάστε τις ανακοινώσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και του Π.Α.ΜΕ. για την Απεργία της 17-5-2017.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου