Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Συμμετέχουμε στη Στάση Εργασίας της 11ης Μαΐου



Χαλάνδρι 10-5-2017

Συμμετοχή στην ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Πέμπτης 11 Μαΐου 
(από τις 7 το πρωΐ μέχρι τις 12 το μεσημέρι)

Η Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 11 Μαΐου, πραγματοποιείται ενάντια στην απόφαση του Υπουργού Παιδείας να επιβάλλει υποχρεωτική ένταξη των παιδιών από τεσσάρων (4) ετών στα νηπιαγωγεία.
 
Η συγκεκριμένη απόφαση και ο κίνδυνος υλοποίησής της θα οδηγήσει στο τέλος της λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, θα οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες γονείς που τώρα μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και θα προκαλέσει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Κι αυτό γιατί,  τα παιδιά προνηπιακής ηλικίας αποτελούν το 40% της συνολικής δυναμικότητας των Βρεφονηπιακών Σταθμών και το 80% της δυναμικότητας των Παιδικών Σταθμών. Η ένταξη των περίπου 45.000 προνήπιων αποκλειστικά στα Νηπιαγωγεία, θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.300 Παιδαγωγών, οι οποίοι εργάζονται στα Προνηπιακά Τμήματα των Παιδικών Σταθμών από το 2005 και μέχρι το 2020 με ανανεούμενες συμβάσεις χρηματοδοτούμενες από το Ε.Σ.Π.Α. (στοιχεία από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).
Επιπλέον, με αυτή τη μονομερή και προκλητική – τελικά – απόφαση του υπ. Παιδείας καταστρατηγούνται  τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα των Παιδαγωγών και των αποφοίτων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι., ενώ, ταυτόχρονα,  οι γονείς οδηγούνται και οδηγούν τα παιδιά τους στην ιδιωτική εκπαίδευση, καταφέροντας άλλο ένα πλήγμα στη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

Η πλήρης και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των δημόσιων δωρεάν δομών αγωγής και φροντίδας βρεφών και νηπίων  με αποκλειστική ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, η κατάργηση κάθε εισφοράς των γονιών (επομένως, και των τροφείων), η εξασφάλιση ότι κανένα παιδί δε θα βρεθεί εκτός παιδικών σταθμών, η άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων των Παιδικών Σταθμών και η δημιουργία νέων (παιδικών σταθμών) ώστε να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες, η υπαγωγή της επιστημονικής εποπτείας των παιδαγωγικών προγραμμάτων των Παιδικών Σταθμών στο Υπουργείο Παιδείας και η ενιαία εκπαίδευση παιδαγωγών με την ενοποίηση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Τ.Ε.Ι. και αυτών των Α.Ε.Ι., αποτελούν ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ αιτήματα – απαιτήσεις εργαζομένων και πολιτών.

Διαβάστε τις ανακοινώσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. για τη Στάση Εργασίας της 11-5-2017.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου