Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Τοπική παραπληροφόρηση και προσπάθεια απαξίωσης των εργαζομένων του Δήμου.




Αγαπητοί συνάδελφοι

Η απαξίωση των εργαζομένων του Δήμου μας από ανθρώπους που διαχειρίζονται και γράφουν σε blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι φαινόμενο που παρατηρείται έντονα τον τελευταίο – κυρίως χρόνο. Είναι άνθρωποι που κάνουν ΔΗΘΕΝ πολιτική, με κριτική στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας, στην πραγματικότητα όμως, προσπαθούν να παρουσιαστούν ως…σύγχρονοι «Ρομπέν των Δασών», θεματοφύλακες του «καλού», του «ορθού» και του «νόμιμου» στα μάτια των πολιτών του Χαλανδρίου. Ακολουθούν ακριβώς τη μέθοδο της κοινωνικής και πολιτικής παραπλάνησης και της χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

«γιατί το ΚΕΠ θα είναι κλειστό λόγω διακοπών ή λόγω έλλειψης προσωπικού (για περισσότερες ώρες και ημέρες λειτουργίας…)», «γιατί μόνο ένα ΚΑΠΗ είναι ανοιχτό για να προσφέρει χώρο με θέρμανση τον χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι», «γιατί τα αθλητικά προγράμματα δεν υπάρχουν ή είναι λίγα σε σχέση με γειτονικούς δήμους»…

  • Λες και αυτός ο κύριος και οι «συνοδοιπόροι» του δεν γνωρίζουν ότι, οι υπάλληλοι του Δήμου καταβάλλουν – πολλές φορές – προσπάθειες πάνω από τις δυνάμεις τους
  • Λες και αυτοί οι κύριοι δεν γνωρίζουν ότι ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ απαγορεύονται οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού.
  • Λες και αυτοί οι κύριοι δεν γνωρίζουν ότι – και σε συνάρτηση με την προηγούμενη …Ω ΕΙΔΗΣΗ – ότι οι λίγοι, πολύ λίγοι σε σχέση με έναν μεγάλο Δήμο όπως ο δικός μας, εργαζόμενοι προσπαθούν φιλότιμα να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους με τη συνδρομή – φυσικά – κάποιων συμβασιούχων.
  • Λες και αυτοί οι κύριοι δεν γνωρίζουν ότι, οι δημοτικοί υπάλληλοι ΔΕΝ ανήκουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Ελληνική Αστυνομία, στην Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, στο Σεισμολογικό Κέντρο, στο ΕΚΑΒ κ.λπ., υπηρεσίες που λειτουργούν σε 24ωρη βάση.
Φυσικά και γνωρίζουν όλα τα παραπάνω. Η δίψα, όμως, για κακή κριτική και για «ξύλινη» πολιτική θυμίζουν παλαιότερες εποχές και είναι σαφώς μεγαλύτερη από την πληροφορία και την πληροφόρηση.
Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι, δεν έχουν σταματημό οι συνεχείς «ύβρεις» και οι λεκτικοί «προπηλακισμοί» συγκεκριμένου τοπικού blog, το οποίο πρόσφατα χαρακτήρισε εργαζόμενους και υπηρεσίες του Δήμου μας «γερμανοτσολιάδες»!

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ΠΟΙΟΙ υπέγραψαν το 1ο, το 2ο και το 3ο μνημόνιο. ΑΥΤΟΙ τους οποίους ο συντάκτης του τοπικού blog παραπληροφόρησης ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ και ΨΗΦΙΖΕ κατά τη διάρκεια των μνημονίων αυτών! …«Γερμανοτσολιάδες» υπάλληλοι του Δήμου!!!!!!!!!!!!!
Φαίνεται ότι η καλή μας πρόθεση, η προσπάθεια προσφοράς στον Δήμο μας και στους δημότες και η δύσκολη καθημερινότητα όλων μας εκλαμβάνονται ως αδυναμία, με αποτέλεσμα ο «κλέφτης» να φωνάζει για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.
Όταν δεν έχουμε ειδήσεις να αναρτήσουμε, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ μερικά «συμβάντα» και – συγχρόνως – ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ…και ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΕΣ! Στο βωμό της διαφήμισης και προώθησης της ιστοσελίδας μας με λίγα παραπάνω «κλικς», ο συντάκτης της ιστοσελίδας επιδίδεται σε ρεσιτάλ (πληθυντικός αριθμός…) ψευδολογίας και ανακριβειών, δυσφημώντας το Δήμο και τους εργαζόμενούς του. Κάνει «σημαία» παράπονα για δυσλειτουργίες υπηρεσιών και ΔΗΘΕΝ κωλλυσιεργίες ή αδυναμίες υπαλλήλων να φέρουν σε πέρας εργασίες.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου να προβεί:

  1. σε καταγγελία του τοπικού παράγοντα και συντάκτη της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, που απαξιώνει στα μάτια των πολιτών τις προσπάθειες και την εργασία που προσφέρουν οι υπάλληλοι του Δήμου
  2. σε ανακοίνωση συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους, στον πόλεμο που δέχονται οι ίδιοι, οι υπηρεσίες, αλλά και ολόκληρος ο Δήμος μας.
Τελειώνοντας, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματός τους, προκειμένου να διαφυλάξουν την τιμή, την προσωπικότητα και την εργασιακή τους υπόσταση οι οποίες θίγονται κατ’ επανάληψη από το δημιουργό σεναρίων επιστημονικής φαντασίας.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου