Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 315






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (12.00 μ.μ.)

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) θα πραγματοποιήσει την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, Παράσταση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία του για εμπαιγμό των εργαζομένων και δεσμεύσεις που ανέλαβε χωρίς όμως να υλοποιήσει για συγκεκριμένα αιτήματα του κλάδου.

Στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι θα συμμετάσχουν όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη της Ομοσπονδίας στην Περιφέρεια Αττικής με βασικά αιτήματα:  

1.       Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος (αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.), καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.

2.       Εντολή στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για σαρωτικούς ελέγχους (μετά και το νέο θανατηφόρο ατύχημα εργαζομένου στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων) στις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και ειδικά στις υπηρεσίες Καθαριότητας μιας και με κύρια ευθύνη των Διοικήσεων των Δήμων δεν τηρούνται στοιχειώδης κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και δεν αποδίδονται τα Μ.Α.Π. στους δικαιούχους εργαζόμενους.

3.       Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015).

4.       Άμεση επαναφορά της διάταξης που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την «Αξιολόγηση» και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που έχει ως συνέπεια να μην μπορούν να πληρωθούν αφού οι Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.

5.       Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. κατηγορίας.

6.       Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.

7.       Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.

Η εν λόγω κινητοποίηση αποτελεί την αρχή ενός νέου κύκλου αγώνων για τη στάση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και την πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.-ΑΝ.ΕΛ. γενικότερα, η οποία διαλύει ότι είχε απομείνει όρθιο.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση του Συλλόγου Εργαζομένων για πληρωμή νυχτερινών, υπερωριών και Κυριακών.


   

Χαλάνδρι 23-3-2016 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, με αφορμή τα ερωτήματα συναδέλφων για την πληρωμή των Υπερωριών, Νυχτερινών και Κυριακών και κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου πληροφορεί τους εργαζόμενους για τα εξής: 

Η πληρωμή των Νυχτερινών του Νοεμβρίου 2015, Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στις 10/04/2016. 

Η πληρωμή των Υπερωριών και Κυριακών Νοεμβρίου , Δεκεμβρίου 2015 και Ιανουαρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί μετά από την έγκριση της υπηρεσίας επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου με πιθανή ημερομηνία πληρωμής το τέλος Απριλίου. 

ΤΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο Τετάρτη 9 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Τετάρτη 9 Μάρτη 2016, στις 3:00 μ.μ., στο Σύνταγμα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλους τους πολίτες της Αττικής, στο Συλλαλητήριο που οργανώνεται από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς την Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016, στις 3:00 μ.μ., στο Σύνταγμα.
Με τη συμμετοχή τους στα πρόσφατα συλλαλητήρια καθώς και στη μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση της 4ης Φεβρουαρίου, οι εργαζόμενοι Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες έδειξαν ότι απορρίπτουν τις προτάσεις της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, που έρχονται να διαλύσουν ότι έμεινε όρθιο από το Δημόσιο Ασφαλιστικό Σύστημα. Οι προτάσεις αυτές δεν συνιστούν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση, όπως η ίδια ισχυρίζεται. Κινούνται στην κατεύθυνση τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απορρέουν από το τρίτο μνημόνιο για μείωση των συνταξιοδοτικών δαπανών κατά 1,8 δις ευρώ για το 2016 και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να τα δώσει στους δανειστές για την αποπληρωμή του επαχθούς, παράνομου και άδικου δημοσίου χρέους της χώρας.
Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το επόμενο χρονικό διάστημα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους δανειστές.
Εάν η Κυβέρνηση τολμήσει να καταθέσει το νομοσχέδιο διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσουμε σε νέα Γενική Απεργία και άλλες μορφές πάλης όπως συλλαλητήρια, καταλήψεις δημοσίων κτηρίων κτλ για να ακυρώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια.
Η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει!
Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε!
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Δευτέρας 7 Μαρτίου.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) για τη Δευτέρα 7 Μαρτίουαπό τις 11.00 το πρωί έως της λήξη της πρωινής βάρδιας. 

Καλούμε τους συναδέλφους στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). 

Στη συνέχεια θα γίνει Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών - Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιδρώντας στην «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση» και στην αδιαφορία που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να επιλύσει μία σειρά οικονομικών και κλαδικών προβλημάτων διεξάγοντας ταυτόχρονα επιχείρηση υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από συγκεκριμένους Υπουργούς.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ.

Αθήνα, 3 Μαρτίου 2016 
Αριθμ. Πρωτ.: 221 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εξαγγέλλει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί έως της λήξη της πρωινής βάρδιας. 

Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της ίδια ημέρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) και στη συνέχεια θα κάνουν Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιδρώντας στην «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση» και στην αδιαφορία που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να επιλύσει μία σειρά οικονομικών και κλαδικών προβλημάτων διεξάγοντας ταυτόχρονα επιχείρηση υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από συγκεκριμένους Υπουργούς. 

Η αυταρχική και αλαζονική αυτή τακτική δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να προασπίσουν όσα από τα δικαιώματα τους έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία έξι χρόνια κυβερνήσεις και τρόικα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 και σε αυτές που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα απαιτεί να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιβάλλεται να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. 
Η πολιτική που ροκανίζει τη σάρκα της Ελληνικής κοινωνίας ισοπεδώνοντας και καταργώντας μία σειρά δικαιωμάτων. 

Πέραν της απόσυρσης της «αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης» η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί επίσης τα εξής:

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ.


Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016 
Αριθμ. Πρωτ.: 218 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016  
11.00 π.μ. έως τέλος ωραρίου 

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. όλα αυτά τα χρόνια εφαρμογής των αντιλαικών πολιτικών μέσω των μνημονίων έχει μια πορεία συνέπειας ενάντια στις πολιτικές αυτές, με παρεμβατικό ρόλο πολλές φορές, έχοντας ως μοναδικό στόχο την διαφύλαξη των συμφερόντων των εργαζομένων αλλά και την επίλυση των θεσμικών προβλημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Θεσμικό ρόλο που της αναθέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και που σε καμιά περίπτωση δεν διαπραγματευόμαστε. 

Τη στιγμή που η μάχη για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης συνεχίζεται και κλιμακώνεται στην κατεύθυνση της οργανωμένης, μαζικής παρέμβασης με άλλους κλάδους εργαζομένων, προβλήματα καθημερινότητας που είναι όμως ζωτικής σημασίας για πολλές κατηγορίες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο δεν επιλύονται παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις, αλλά παρατηρούμε μια παρελκυστική τακτική που καταλήγει στην θεσμική υποβάθμιση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που φυσικά δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε. 

Σε αυτό το πλαίσιο, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016, αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί μέχρι την λήξη της πρωινής βάρδιας. 

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα στις 11.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα). Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών- Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37-Αθήνα) απαιτώντας λύσεις και συγκεκριμένα πλέον χρονοδιαγράμματα στα εξής σημαντικά ζητήματα: