Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Σύλλογος, οι εφέσεις κατά εργαζομένων και η παραίτηση μέλους του ΔΣ

To ΔΣ του Συλλόγου σε συνεδρίαση του στις 28/1/2015 εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος, οι εφέσεις κατά εργαζομένων και η παραίτηση μέλους του ΔΣ επειδή υπερασπιστήκαμε συναδέλφους

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στα δύο χρόνια της θητείας του λειτουργεί ενωτικά, δημοκρατικά, με μαζικές διαδικασίες κι έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται με συνέπεια, θάρρος κι αγωνιστικότητα δίπλα στις ανάγκες και στις δίκαιες διεκδικήσεις κάθε συναδέλφου.

Αυτό έπραξε και με τις δυο συναδέλφισσες που ασκήθηκε έφεση από την διοίκηση του δήμου στην δικαστική απόφαση που τις δικαίωνε.  Η ανακοίνωση-ενημέρωση που εκδώσαμε, συναποφασίσθηκε (όπως κάθε φορά) με διευρυμένη απαρτία από τα μέλη του ΔΣ, στην οποία φυσικά τηρήθηκαν και υπάρχουν τα σχετικά πρακτικά, ενώ είχαν προηγηθεί συναντήσεις μελών του ΔΣ (συμπεριλαμβανομένου του παραιτηθέντος αντιπροέδρου) με την διοίκηση του δήμου.  Συνεπώς δεν έχουν καμία βάση οι ισχυρισμοί της παραίτησης του από το ΔΣ, καθώς και όλα όσα αναφέρει σε επιστολή που δημοσιοποίησε. Παρόλα αυτά τον ευχαριστούμε για την έως τώρα συμμετοχή του.

Το Δ.Σ. εκφράζουμε την στήριξή μας στην πρόεδρο του Συλλόγου απέναντι στις επιθέσεις/πιέσεις που δέχεται για το θέμα αυτό.

Με πρωτοβουλία μας θα απευθυνθούμε εκ νέου στη διοίκηση του δήμου, η οποία πιστεύουμε ότι συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί, θα κάνει αποδεκτό το αίτημα μας για ανάκληση της έφεσης τόσο για τις δύο συναδέλφισσες (που εργάζονται έως την εκδίκαση της), όσο και για τις νέες εφέσεις  που ασκήθηκαν από τον Δήμο σε 5 ακόμη συναδέλφισσες, οι οποίες αν και δικαιώθηκαν πρωτόδικα δεν έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Ο ρόλος των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων είναι να αγωνίζονται για τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και όχι να απολογούνται για διοικήσεις και άδικους νόμους ή εγκυκλίους.  Να υποστηρίζουν τους συναδέλφους απέναντι σε αδικίες και να διεκδικούν την άρση τους, ερχόμενοι ακόμα και σε αντίθεση με τις διοικήσεις ή την κεντρική εξουσία.  Για μας η ουσία είναι η στάση που κρατάει καθένας μας στην υπεράσπιση των συναδέλφων και μέγιστη αξία  μας είναι να ενισχύουμε την ενότητα των εργαζομένων και την αλληλεγγύη μεταξύ μας.

Σαν Σύλλογος έχουμε βρεθεί και θα εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες, σε κάθε τοπική και κοινωνική διεκδίκηση, για να υπερασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, τις κοινωνικές δομές και τα δικαιώματα των συναδέλφων, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για ένα δημόσιο που θα υπηρετεί τους πολίτες.

Επιφυλασσόμαστε να ενημερώσουμε  με πιο αναλυτικά στοιχεία.                                     


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Εκδίκαση αγωγής Σχολικών Φυλάκων για επιστροφή στις θέσεις τους στα Σχολεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 /1/2015 στα δικαστήρια της Ευελπίδων η εκδίκαση  της αγωγής που έχουν καταθέσει Σχολικοί Φύλακες του Δήμου Χαλανδρίου κατά του νόμου με τον οποίο καταργήθηκαν οι θέσεις τους και βγήκαν σε διαθεσιμότητα το 2013. Εφόσον η απόφαση κριθεί υπέρ της αγωγής των συναδέλφων θα επιστρέψουν στις θέσεις τους, στα σχολεία.

Στο δικαστήριο μαζί με τους Σχολικούς Φύλακες παρέστη και κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης της υπόθεσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.

Ο Σύλλογος στηρίζει ενεργά και έμπρακτα τον αγώνα για επιστροφή στην εργασία τους και για να αποκατασταθεί η φύλαξη στα σχολεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται, για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της τοπικής αυτοδιοίκησης, για σταθερή και μόνιμη εργασία, εξασφαλίζοντας το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ζητά από το Δήμαρχο Χαλανδρίου την ανάκληση της απόφασης για την άσκηση έφεσης σε εργαζόμενους του Δήμου που δικαστικά μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 44


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση του Δημάρχου Χαλανδρίου κ. Συμεών Ρούσσου να ασκήσει ΕΦΕΣΗ σε δικαστική απόφαση που δικαιώνει εργαζόμενους-συμβασιούχους ως προς την επιστροφή  στην εργασία τους και τη μετατροπή της Σύμβασής τους σε Αορίστου Χρόνου.

Η συγκεκριμένη απόφαση του Δημάρχου Χαλανδρίου, την οποία πληροφορηθήκαμε ύστερα από ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προεκλογικές και μετεκλογικές του δεσμεύσεις και εξαγγελίες, αλλά και τη δήλωσή του ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα ασκήσει ΕΦΕΣΗ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. σταθερή στη θέση της υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας, καλεί το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου να επανεξετάσουν τη στάση τους και να ανακαλέσουν άμεσα την άσκηση ΕΦΕΣΗΣ στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους ώστε να επιβεβαιώσουν στην πράξη αυτά που διακήρυτταν επίσημα προεκλογικά και μετεκλογικά. Άλλωστε όλοι μας κρινόμαστε ΜΟΝΟ από αυτά που πράττουμε και από όχι αυτά που δηλώνουμε!!!

Σε διαφορετική περίπτωση η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει κάθε αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου ώστε συντονισμένα να μην επιτρέψουμε να απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου με ομόφωνη απόφαση του εκφράζει την διαμαρτυρία του στην κατάθεση έφεσης από την διοίκηση του Δήμου σε δικαστική απόφαση που δικαίωνε την επιστροφή συμβασιούχων στην εργασία τους και ζητά την ανάκλησή της.

Όπως και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις συναδέλφων μας, ο Σύλλογος στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους και μέσα στα δικαστήρια, κερδίζοντας μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα τη δυνατότητα σταθερής εργασίας. Εκφράσαμε και προφορικά στον Δήμαρχο την εύλογη αντίθεση του Συλλόγου στην άσκηση εφέσεων κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν υπαλλήλους.

Η επιλογή να ζητηθεί μέσω της έφεσης η απόλυση τους (να σημειωθεί ότι μετά από την δικαστική εντολή επανήλθαν και εργάζονται στο Δήμο), βρίσκεται σε δυσαρμονία με την στάση που κράτησε ο Δήμαρχος στο θέμα της δήθεν «αξιολόγησης» και του επανελέγχου των συμβάσεων, όπου υπεράσπισε την απρόσκοπτη λειτουργία του δήμου και τις θέσεις του προσωπικού.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι νόμοι, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι κλπ, που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν στόχο να αποδυναμώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση και τα δικαιώματα όσων εργάζονται σε αυτή. Να την αποδιοργανώσουν και να την αποψιλώσουν από προσωπικό.

Σαν Σύλλογος, σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τοπικούς φορείς, έχουμε κάνει πολύμορφες δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην επιβληθούν οι μνημονιακές μεθοδεύσεις για διαθεσιμότητες και απολύσεις, προστατεύοντας όχι μόνο τους συναδέλφους μας, αλλά και τις ίδιες τις δομές και υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος μας προς τους δημότες.  Και σε πολλά τα καταφέραμε!

Με τον αγώνα μας, και με την αναγνώριση από τη δικαιοσύνη του δίκαιου των διεκδικήσεων, πετύχαμε να επανέλθουν στις εργασίες τους συνάδελφοι, Σχολικοί Φύλακες που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και πολλοί ακόμα εργαζόμενοι άλλων ειδικοτήτων, ώστε να κρατηθούν «ζωντανές» οι υπηρεσίες του Δήμου, αφού έχει αποδειχθεί ότι κάθε κατάργηση θέσης εργασίας έχει ως συνέπεια την αντίστοιχη απώλεια  υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος στους δημότες.

Με αυτό το σκεπτικό ζητάμε από την διοίκηση του Δήμου την ανάκληση της έφεσης και την παραμονή των συναδέλφων στις εργασίες τους.

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα, προστατεύουμε τις δημόσιες δομές, διεκδικούμε ένα δημόσιο προς όφελος των πολιτών.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συλληπητήρια του Συλλόγου Εργαζομένων για την απώλεια του συναδέλφου μας Χρήστου Κυριακού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου, με  βαθιά θλίψη και συγκίνηση πληροφορηθήκαμε  την ξαφνική απώλεια του συναδέλφου μας Χρήστου Κυριακού.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

                                                         Το Διοικητικό Συμβούλιο

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Γιορτή για τα Παιδιά για το καλωσόρισμα της Νέας Χρονιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 11 Ιανουαρίου, στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα, η Παιδική Γιορτή του Συλλόγου μας για το καλωσόρισμα της Νέας Χρονιάς. Φέτος, για δεύτερη χρονιά, μοιραστήκαμε όλοι μας, τα Παιδιά που φιλοξενούνται στο οικοτροφείο και τα Παιδιά των συναδέλφων, χαρα, δώρα, ευχές και κεράσμτα.  Οι μουσικοί της Φιλαρμονικής μας, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με γιορτινά τραγούδια. Ο Άγιος Βασίλης μοίρασε σε όλα τα Παιδιά δέντρα και φυτά που τα φυτέψανε μαζί στον κήπο.

Ευχαριστούμε όλα τα Παιδιά  γι' αυτή την ευχάριστη ημέρα!

Και του Χρόνου!








Παναττική στάση εργασίας την Τετάρτη 14/1/2015 9.00-13.00

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 29


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη Στάσης Εργασίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι, για όλους τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο 8 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 10.00 το πρωί, την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ημέρα διεξαγωγής της δίκης σε βάρος όλων των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας του 2010.

Στο πλαίσιο της τρομοκράτησης και της ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά των μνημονιακών πολιτικών, η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά «σέρνει» την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στα Δικαστήρια και μάλιστα παραμονές των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου του 2015.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. του 2010, εκ των οποίων αρκετά συμμετέχουν και στη σημερινή, καλούνται να δικαστούν από το Β ́ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (κτίριο 8 - αίθουσα 1), γιατί «παράνομα εισήλθαν... και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α.  Φυλής, στις 6 και 7 Μαρτίου 2010.

Πρόκειται για μια από τις πρώτες κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010, την περίοδο εφαρμογής του πρώτου μνημονίου και της περικοπής των αποδοχών. Η σημερινή συγκυβέρνηση έκρινε πώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου πέντε χρόνια μετά, προφανώς, προς «γνώση και συμμόρφωση».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επανειλημμένα έχουν διαμηνύσει ότι δεν τρομοκρατούνται και δεν εκβιάζονται. Όπως και στο παρελθόν συνεχίζουν απτόητοι τον αγώνα τους προειδοποιώντας πως η «φάμπρικα» των ποινικών διώξεων που συνεχίζεται δεν θα κάμψει ούτε το φρόνημά τους ούτε την αγωνιστικότητά τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Πρόσκληση στη Γιορτή για τη Νέα Χρονιά, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου



Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου με ευσυνειδησία και υψηλό αίσθημα ευθύνης

Ατύχημα συνέβη με απορριμματοφόρο του Δήμου Χαλανδρίου,  κατά την διάρκεια αποκομιδής, τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου επί της Λ. Πεντέλης, όταν επιβατικό αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου και ενώ  ήταν σε στάση, την ώρα που οι δυο συνάδελφοι της υπηρεσίας καθαριότητας φόρτωναν κάδο στο ανυψωτικό μηχάνημα. Από την σφοδρή σύγκρουση είναι πραγματικό θαύμα ότι δεν τραυματίστηκαν οι δυο συνάδελφοι,  αφού κινδύνεψαν άμεσα.

Δυστυχώς παρόμοια ατυχήματα δεν συμβαίνουν σπάνια. Μόλις πριν λίγες μέρες τραυματίσθηκε με το ίδιο τρόπο συνάδελφός μας στη Θεσσαλονίκη, ενώ πρόσφατα  ένας άλλος συνάδελφος έχασε έτσι τη ζωή του.

Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, δεν κάνουν απλώς μια πολύ βαριά και ανθυγιεινή εργασία με φιλοτιμία, εκτεθειμένοι στις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες,  αλλά επιπρόσθετα εκτίθενται καθημερινά και σε κινδύνους τροχαίων ατυχημάτων.

Σχετικά με τις ακραίες καιρικές συνθήκες που όλοι αντιμετωπίσαμε την τελευταία βδομάδα,  οι εργαζόμενοι του τμήματος Πρασίνου εργάστηκαν με αυταπάρνηση και αίσθημα ευθύνης προς τους δημότες πέραν του ωραρίου τους, και πιο συγκεκριμένα αργά το βράδυ της 31/12/2014  την ώρα που άλλαζε ο χρόνος καθώς και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες, για να αποκαταστήσουν τις καταστροφικές συνέπειες από την κακοκαιρία, κλαδεύοντας υπό πολύ δυσμενείς συνθήκες, κλαδιά υψηλών δέντρων που ήταν επικίνδυνα. Ενώ οι εργαζόμενοι  των τμημάτων  Καθαριότητας, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου καθώς και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, ξεκίνησαν από 6/1/2015 τη ρήψη αλατιού στους δρόμους, από φορτηγό, χρησιμοποιώντας  φτυάρια.

Παρά τις σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο, λόγω των μνημονιακών περικοπών, οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας με συνέπεια και αυξημένη ευθύνη, διαψεύδοντας καθημερινά στην πράξη τους υμνητές των μνημονίων και της περιστολής του δημοσίου τομέα, που παρουσιάζουν τους εργαζόμενους:

- ως βολεμένους και καλοπληρωμένους,
- με συκοφαντίες για τεμπέληδες και κοπανατζήδες,
- με απειλές για απολύσεις και δήθεν «αξιολογήσεις»,

προσπαθώντας εντέλει να αποδώσουν στους εργαζόμενους τις ευθύνες για την οικονομική κρίση.

Σαν Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια και την εκτίμηση μας ιδιαίτερα στους συναδέλφους των τμημάτων Καθαριότητας, Αυτεπιστασίας, Πρασίνου καθώς και Πολιτικής Προστασίας.

Η ευσυνειδησία που επέδειξαν και επιδεικνύουν καθημερινά είναι άλλη μια απόδειξη  ότι για όλους εμάς τους εργαζόμενους του Δήμου, η προσφορά στους συμπολίτες μας και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος είναι ύψιστη αξία την οποία σταθερά υπηρετούμε και διαφυλάττουμε και έτσι θα συνεχίσουμε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την παραπομπή σε δίκη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2015
Αριθμ. Πρωτ.: 14


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, στις οποίες αναμένεται να καταδικαστεί η μνημονιακή πολιτική και η συγκυβέρνηση, που την εφαρμόζει να συνθλιβεί, η επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος της των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. συνεχίζεται με δικαστική στοχοποίηση για  μια ακόμα φορά του συνόλου των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Μετά την άσκηση διώξεως για «μόλυνση περιβάλλοντος» (!!!) στο σύνολο των μελών του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., επειδή αυτό έλαβε απόφαση για προκήρυξη απεργίας, η Εκτελεστική Επιτροπή οδηγείται σε δίκη λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του 2010 καλούνται να δικαστούν από το Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (Κτίριο 8-Αιθουσα 1), στις 9.00 το πρωί την ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015, διότι «παράνομα εισήλθαν…. και διατάραξαν την ομαλή διεξαγωγή της υπηρεσίας» στον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010.

Ήταν η εποχή, που οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους πρώτους στο Δημόσιο, αντέδρασαν στις πρώτες περικοπές των αποδοχών τους και την αφαίρεση βασικών εργασιακών και συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων στο πλαίσιο έναρξης των πολιτικών των μνημονίων και της τρόικα.

Την δίωξη σε βάρος των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκάλεσε αίτηση, που είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο τότε Δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας, θεωρώντας, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαίωμα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους, ενώ αντιθέτως εκείνος μπορούσε να υπερασπίζεται την εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων στα μεγάλα εργολαβικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Βασικός μάρτυρας στην υπόθεση είναι άλλος ένας εκφραστής και υπερασπιστής της ανάθεσης της Διαχείρισης Απορριμμάτων σε ιδιώτες, ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Κ.Ν.Α. (νυν Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) και πρώην Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης. Ο τελευταίος μάλιστα τυγχάνει και κουμπάρος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Σίγουρα πρόκειται για άλλη μία σύμπτωση, όπως και η προεκλογική δίωξη κατά των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κοινό στοιχείο όλων αυτών των ποινικών διώξεων είναι η προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα και η αγωνιστικότητα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., στοχοποιώντας με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους, που τους εκπροσωπούν, δημιουργώντας με ζηλευτή εφευρετικότητα αδικήματα εκεί, όπου υπάρχει μόνο άσκηση νομίμων απεργιακών δικαιωμάτων και στηρίζοντας τις κατηγορίες, σε καταθέσεις ανθρώπων, που υπηρετούν με κάθε δυνατό τρόπο το σύστημα και είναι γνωστοί για τον βίο και την Πολιτεία τους. Οι εργαζόμενοι απαντούν πώς δεν εκβιάζονται και δεν τρομοκρατούνται. Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους ενωμένοι μέχρι να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα και έχει διαλύσει την Ελληνική κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες (Αλφαβητικά)

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Α.Μ.Κ.Α. - Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης
Απογραφή Εργαζομένων Δημοσίου
Α.Σ.Ε.Π.
Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Γ.Σ.Ε.Ε.
Δήμος Χαλανδρίου
Διαύγεια
Εθνικό Μητρώο Ασφάλισης "ΑΤΛΑΣ"
Εθνικό Τυπογραφείο
Ι.Κ.Α.
Κ.Ε.Δ.Ε.
Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 31 Δεκεμβρίου 2014
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.: 51791
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝIKHΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΠΡΟΣ:
Ταχ.Δ/νση : Ευαγγελιστρίας 2 Όπως ο πίνακας διανομής
Ταχ.Κώδικας : 101 83
Πληροφορίες: Ε. Ατματζίδου - Π. Πονηρού
Τηλέφωνο: 213 136 1252 - 213 1361243
Fax: 210 3741129
e-mail: e.atmatzidou@ypes.gr - p.ponirou@ypes.gr
ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 58

ΘΕΜΑ: Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών, διευκολύνσεις υπαλλήλων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ενόψει των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, σας
γνωρίζουμε τα εξής:

Α' Ανάκληση και απαγόρευση χορήγησης κανονικών αδειών

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 1 και 2 του άρθρου 106 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ.26/2012, A΄ 57), απαγορεύεται η χορήγηση κάθε κανονικής άδειας απουσίας σε τακτικούς δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς γενικά και τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης στο διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των εκλογών έως και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, δηλαδή από την 31η Δεκεμβρίου 2014 έως την 25η Ιανουαρίου 2015.

Οι άδειες που τυχόν θα έχουν χορηγηθεί έως και την ημέρα της προκήρυξης των εκλογών ανακαλούνται αυτοδικαίως, χωρίς να απαιτείται η έκδοση απόφασης της αρμόδιας αρχής και όσοι έχουν αυτές τις άδειες είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις θέσεις τους, χωρίς οποιαδήποτε ειδοποίηση.

2. Ύστερα από τα ανωτέρω, παρακαλούμε να φροντίσετε ώστε, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα:
α) να μη χορηγούνται κανονικές άδειες στους υπαλλήλους των υπηρεσιών σας και
β) να επιστρέψουν αμέσως στις θέσεις τους οι υπάλληλοι που θα βρίσκονται σε κανονική άδεια.

Σε περίπτωση κατεπείγουσας ανάγκης, μπορεί να χορηγηθεί άδεια απουσίας σε δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς γενικά, ύστερα από προηγούμενη έγκριση του αρμόδιου Υπουργού ή εξουσιοδοτημένου από αυτόν οργάνου. Σε τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, η άδεια χορηγείται ύστερα από έγκριση του αρμοδίου προς τούτο οργάνου (άρθρο 106 παρ. 2 π.δ.26/2012).

3. Με απόφαση των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ, Οργανισμών και Επιχειρήσεων του Δημόσιου Τομέα μπορεί να αναστέλλονται ή να ανακαλούνται οι άδειες του προσωπικού τους.

Β' Διευκολύνσεις υπαλλήλων
1. Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 3 του ίδιου ως άνω άρθρου 106 της εκλογικής νομοθεσίας, στους τακτικούς υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου χορηγείται από την αρμόδια προϊσταμένη αρχή, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών κατά την ημέρα της εκλογής, ειδική άδεια απουσίας που καλύπτει τον απολύτως αναγκαίο χρόνο για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος και την επιστροφή τους. Ο χρόνος της άδειας δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής άδειας που δικαιούνται οι υπάλληλοι αυτοί, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις.

Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις, είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς επίσης στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.

Τα σχετικά με την εφαρμογή των ανωτέρω καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

2. Εξάλλου, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 106 της εκλογικήςνομοθεσίας, όσα ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο, μπορεί να εφαρμοστούν ανάλογα και για το προσωπικό των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα. Τα σχετικά με την εφαρμογή τους καθορίζονται με απόφαση του
Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

3. Με βάση, λοιπόν, τις προαναφερθείσες διατάξεις, παρακαλούμε να παρέχετε στις υπηρεσίες σας και στα εποπτευόμενα από εσάς νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις του δημοσίου γενικά τομέα τις αναγκαίες οδηγίες και εντολές, ώστε να διευκολυνθεί το προσωπικό τους για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, η οποία άλλωστε είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 51 παρ. 5 του Συντάγματος και του άρθρου 6
παρ. 2 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ.26/2012).

Διευκρινίζεται ότι ανάλογες διευκολύνσεις είναι δυνατό να παρασχεθούν και σε υπαλλήλους που υπηρετούν σε Υπηρεσίες Υπουργείων στο εξωτερικό που επιθυμούν να έλθουν στην Ελλάδα για να ψηφίσουν, εφόσον οι προϊστάμενοί τους, ύστερα από εκτίμηση των υπηρεσιακών αναγκών, τους χορηγήσουν σχετική έγκριση και ειδική άδεια απουσίας για τον απολύτως αναγκαίο χρόνο.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
1. Προεδρία της Δημοκρατίας
Γραφείο Διοικητικών Υποθέσεων
2. Γενική Γραμματεία κ. Πρωθυπουργού ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
3. Βουλή των Ελλήνων
Διεύθυνση Διοικητικού
4. Γραφεία Γενικών και Ειδικών Γραμματέων
5. Όλα τα Υπουργεία
6. Γενικά Επιτελεία:
Εθν. Άμυνας, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας
Διευθύνσεις Διοικητικού
7. Αρχηγεία Ελληνικής Αστυνομίας,
Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικού Σώματος
Διευθύνσεις Διοικητικού
8. κ.κ. Γεν. Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
9. κ.κ. Περιφερειάρχες
10. Περιφέρειες της χώρας (έδρες τους)
11. κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες Περιφερειακής Ενότητας
Έδρας των νομών
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Γραφείο Υπουργού
2. Γραφείο Αν. Υπουργού
3. Γραφείο Υφυπουργού
4. Γραφείο Γεν. Γραμματέα
5. Γεν. Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εκλογών
6. Όλες τις Διευθύνσεις του Υπουργείου
7. Δ/νση Εκλογών

ΑΔΑ: ΩΦ6ΓΝ-ΒΘΛ 

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Τηλέφωνα Δήμου Χαλανδρίου

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : 213 2023 800

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δήμαρχος : 213 2023920/921, mayor@halandri.gr
Σύμβουλοι - Ειδικοί Συνεργάτες Δημάρχου : 213 2023919 & 953
Γραμματεία : 213 2023917/918. grammatia.dimarxou@halandri.gr
Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων : 213 2023926, press@halandri.gr

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 
τηλ. : 213 2023901, proedros.ds@halandri.gr
Γενική Γραμματέας : 213 2023924, geniki.grammateas@halandri.gr

ΑΥΤΟΤΕΛΗ ΓΡΑΦΕΙΑ
 
Γραφείο Νομικής Υπηρεσίας : 213 2023911, nomiki.ypiresia@halandri.gr
Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Γραμματείας Δημάρχου : 213 2013919, grafeio.dimarxou@halandri.gr
dimosies.sxeseis@halandri.gr

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Γενικός Διευθυντής : 213 2023881, geniki.dieythinsi@halandri.gr
Γραμματεία Γεν. Δντη : 213 2023903
Γραφ. Διαχείρισης Υπηρεσιών & Ασφαλείας : 213 2013882,
irini.halatsi@halandri.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Δνση προγραμματισμού, Οργάνωσης & Πληροφορικής : 213 2023884
sxediasmos.anaptixi@halandri.gr

Τμήμα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης : 213 2023887
programmatismos2@halandri.gr

Προϊστάμενος Τμ. Προγραμματισμού & Ανάπτυξης : 213 2023883
programmatismos@halandri.gr
eu@halandri.gr

Προϊστάμενος Τμ. Ποιότητας & Οργάνωσης : 213 2023886, quality@halandri.gr
Τμήμα Ποιότητας & Οργάνωσης : 213 2023902, quality2@halandri.gr

Τμήμα Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών : 213 2023888,
pliroforiki@halandri.gr
Προϊστάμενος Τμ. Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών : 213 2023889, pliroforiki@halandri.gr

Γραφ. Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων : 213 2023883


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 
Δνση Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού : 213 2023861
dieythinsi.prosopikou@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Διοικητικών Διαδικασιών : 213 2023820, d.ipostirixis@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Υποστήριξης Δημοτικών Οργάνων : 213 2023905
grammatia.ds@halandri.gr
 
Τμήμα Διοικητικών Διαδικασιών (Πρωτόκολλο) : 213 2023821, protokollo@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Δημοτικής & Αστικής Κατάστασης : 213 2023804
dimotologio@halandri.gr
 
Τμήμα Δημοτικής & Αστικής Κατάστασης (Δημοτολόγιο) :
213 2023802/803/804, 
dimotologio@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Ληξιαρχείου : 213 2023811, lixiarxeio@halandri.gr
Τμήμα Ληξιαρχείου : 213 2023812, lixiarxeio@halandri.gr

Προϊστ. Διαχείρισης Μόνιμου Προσωπικού : 213 2023866,
mon.prosopiko@halandri.gr
Τμήμα Διαχείρισης Μόνιμου Προσωπικού : 213 2023865/866, mon.prosopiko@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Διαχείρισης Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου :
213 2023870, 
aor.prosopiko@halandri.gr
 
Τμήμα Διαχείρισης Προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου : 213 2023862
aor.prosopiko@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Μισθοδοσίας : 213 2023873, misthodosia@halandri.gr
Τμήμα Μισθοδοσίας : 213 2023868, misthodosia@halandri.gr
 
Γραμματεία Οικονομικής Επιτροπής : 213 2023906/907, oikonomiki.epitropi@halandri.gr
 
Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου : 213 2023908, grammatia.ds@halandri.gr
 
Γραμματεία Επιτροπής Ποιότητας Ζωής : 213 2023906, epitropi.poiotitas@halandri.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
 
Δνση Οικονομικής Διαχείρισης : 213 2023851, dieythinsi.oikonomikon@halandri.gr

Προϊστ. Τμήματος Λογιστηρίου : 213 2023828,
logistirio@halandri.gr
Τμήμα Λογιστηρίου : 213 2023829/830/831, logistirio@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Εισπράξεων & Πληρωμών (Ταμειακή Υπηρεσία) : 213 2023841, tameio@halandri.gr

Τμήμα Εισπράξεων & Πληρωμών (Ταμειακή Υπηρεσία) :
213 2023837/838/839

tameio2@halandri.gr
eispraktores@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Εσόδων : 213 2023857, dieythinsi.esodon@halandri.gr
Τμήμα Εσόδων : 213 2023855, esoda@halandri.gr 
Προϊστ. Τμήματος Αδειών Εμπορικών Δραστηριοτήτων : 213 2023855
dim.periousia@halandri.gr
 
Τμήμα Αδειών Εμπορικών Δραστηριοτήτων : 213 2023855
tmima.adeion@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού : 213 2023843
promithies@halandri.gr
 
Τμήμα Προμηθειών & Διαχείρισης Υλικού : 213 2023844, promithies@halandri.gr

Έσοδα Κοιμητηρίου : 213 2023806, koimitirio@halandri.gr

Γραφείο Αποχέτευσης : 213 2023871
Γραφείο Κλήσεων : 213 2023855,
kliseis@halandri.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
Διευθ. Τεχνικών Υπηρεσιών : 213 2023971, dieythinsi.texnyp@halandri.gr
Γραμ. Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιών : 213 2023943, grammatia.texnyp@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Αυτεπιστασίας & Τεχνικών Συνεργείων : 213 2023979
aytepistasia@halandri.gr
 
Τμήμα Αυτεπιστασίας & Τεχνικών Συνεργείων : 213 2023982
aytepistasia@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης : 213 2023980, d.ipostirixisty@halandri.gr
 
Τμήμα Διοικητικών Διαδικασιών Ανάθεσης Έργων & Μελετών : 213 2023981/989
d.ipostirixisty@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Μελετών Τεχνικών Έργων : 213 2023977, tmima.meleton@halandri.gr

Τμήμα Μελετών Τεχνικών Έργων : 213 2023978, tmima.meleton@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Σχεδίου Πόλης : 213 2023956, poleodomiko@halandri.gr
Τμήμα Σχεδίου Πόλης : 213 2023954/955/957/958/960/961
poleodomiko@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Έργων : 213 2023976, tmima.ergon@halandri.gr
 
Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικού : 213 2023975
Συνεργεία/Ηλεκτρολόγοι : 213 2023939, electrologiko@halandri.gr
Συνεργεία/Αποχέτευση : 213 2023941
Συνεργεία/Αυτεπιστασία : 213 2023942,943,944
Προϊστ. Τμήματος Συγκοινωνιών & Κυκλοφορίας : 213 2023961
dimotiki.sigkinonia@halandri.gr
 
Τμήμα Συγκοινωνιών & Κυκλοφορίας : 213 2023961, sygkinoniaka@halandri.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ
 
Διευθ. Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης : 210 6895845,
diaxeirisi.apor-anak@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης : 210 6895809, 210 6895815
d.ipostirixispe@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων : 210 6895806,  apokomidi.aporimaton@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών : 210 6895822, anakiklosima.ylika@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Κίνησης, Επισκευής και Συντήρησης Οχημάτων και Μηχανημάτων : 210 6895844,  tkesom@halandri.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 
Διευθ. Περιβάλλοντος : 210 6895825, dieythinsi.perivallontos@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης : 210 6858311
Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης : 210 6815176, 210 6811416
Προϊστ. Τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού : 210 6858311, env.planning@halandri.gr
Τμήμα Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού : 210 6895834, env.planning@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Ανάπλασης & Συντήρησης Πρασίνου : 210 6895828
tmima.prasinou@halandri.gr
 
Τμήμα Ανάπλασης & Συντήρησης Πρασίνου : 210 6891463, 210 6895830/832
tmima.prasinou@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Πολιτικής Προστασίας : 210 6895823,  politiki.prostasia@halandri.gr
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας : 210 6895824, politiki.prostasia@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Δημοτικού Κοιμητηρίου : 210 8042926, koimitirio@halandri.gr
Τμήμα Δημοτικού Κοιμητηρίου : 210 8042926,
koimitirio@halandri.gr
 
Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΠ, 213 2024612, d.halandriou@kep.gov.gr
 
Τηλεφωνικό Κέντρο Κεντρικού Κ.Ε.Π., 213 2024600-15
Προϊστ. Τμήματος Εξυπηρέτησης Πολιτών Κεντρικού Κ.Ε.Π., d.halandriou@kep.gov.gr

Προϊστ. Τμήματος Εσωτερικής Ανταπόκρισης Κεντρικού Κ.Ε.Π., d.halandriou@kep.gov.gr
 

Προϊστ. Τμήματος Λειτουργίας ΚΕΠ ΜΕΤΡΟ, 213 2149601-5, d.halandriou-a@kep.gov.gr

Προϊστ. Τμήματος Λειτουργίας ΚΕΠ Κάτω Χαλανδρίου, 213 2149501-5

d.halandrioupb@kep.gov.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
& 'ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ' ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
 
Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Χαλανδρίου : 210 6825373, 6820464

Διευθ. Πολιτισμού & "Αετοπούλειου" Πολιτιστικού Κέντρου : 210 6820464
d.politismou@halandri.gr
http://halandripolitismos.blogspot.gr/

Προϊστ. Τμήματος Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δράσεων & Φροντίδας του "Αετοπούλειου", ως χώρου Πολιτισμού : 210 6820464, tm.politismou@halandri.gr

Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δράσεων & Φροντίδας του "Αετοπούλειου", ως χώρου Πολιτισμού : 210 6820464, aetopoli@otenet.gr
 
Δημοτική Βιβλιοθήκη: 210 6820464, vivliothiki@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Δημοτικής Βιβλιοθήκης : 210 6820464, autolib@otenet.gr
Παιδική Βιβλιοθήκη "Μίμης Βασιλόπουλος" : 210 6801654

Προϊστ. Τμήματος Δημοτικής Φιλαρμονικής & Μουσικής Εκπαίδευσης : 213 2023936, filarmoniki@halandri.gr
 

Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής : 213 2023930
Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου : 213 2023931, filarmoniki@halandri.gr
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής (Μίνωος 8 και Κίρκης), τηλ. 210 6083826, prosxolag@gmail.com
 
Προϊστ. Α' Βρεφονηπιακός Σταθμός (Ηρώδου Αττικού 39), 210 6813987, paidikos.stathmos1@halandri.gr
 
Προϊστ. Β' ΒρεφονηπιακόςΣταθμός (Ανδρέα Κάλβου 16), 210 6893005, Bpaidchal@gmail.com
 
Προϊστ. ΣΤ' Βρεφονηπιακός Σταθμός (Κνωσσού και Ακαρνανίας), 210 6749300, stpaidikosstathmos@yahoo.gr
 
Προϊστ.  Η' Βρεφονηπιακός Σταθμός (Μίνωος 8 και Κίρκης), 210 6083826, hpaidikos.stathmos@gmail.com
 
Παιδικοί Σταθμοί
 
Α’ Παιδικός Σταθμός : 210 6813987
Β’ Παιδικός Σταθμός : 210 6893005
ΣΤ’ Παιδικός Σταθμός : 210 6749300
Η’ Παιδικός Σταθμός : 210 6083826

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
Στρ. Αλέξ. Παπάγου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899929

Διευθ. Κοινωνικής Μέριμνας : 210 6899929, koinoniki.ipiresia@halandri.gr
Προϊστ. Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας, Εποπτείας, Εθελοντισμού & Πολιτικών Ισότητας των δύο Φύλων : 210 6899911, koinoniki.ipiresia@halandri.gr

Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Εποπτείας, Εθελοντισμού & Πολιτικών Ισότητας των δύο Φύλων: 210 6899912, koinoniki.ipiresia@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Λειτουργίας των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) :
210 6848380, kapih1@otenet.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής : Αισχύλου 28, Χαλάνδρι 152 34, 210 6894444, proliptiki.iatriki@halandri.gr
 
ΚΕΝΤΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ (Κ.Α.Π.Η.)
 
Κ.Α.Π.Η. Κεντρικού Χαλανδρίου
Καρ. Δημητρίου 2 & 25ης Μαρτίου, Χαλάνδρι 152 32, τηλ. 210 6848380
Κ.Α.Π.Η. Κάτω Χαλανδρίου
Ιλιάδος 23, Χαλάνδρι 152 31, τηλ. 210 6878788
Κ.Α.Π.Η. Τούφας
Ταϋγέτου & Μεσσηνίας 39, Χαλάνδρι 152 34, τηλ. 210 6800189

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Χαλανδρίου
 
Στρ. Αλέξ. Παπάγου 7, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899916
 
Κοινωνικές Δομές Δήμου Χαλανδρίου
 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ
Τηλ.: 210 6899914 
ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
Τηλ.: 210 6014264
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Τηλ.: 210 6899918, 210 6856805
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Τηλ.: 210 6899910
 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
 
Διευθ. Παιδείας, Αθλητισμού & Νέας Γενιάς : 210 6819350, 6814328, 6856412,
paideia-sports@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Παιδείας & Φροντίδας Σχολικών Μονάδων : 210 6899925,
proist.paideias@halandri.gr
 
Τμήμα Παιδείας & Φροντίδας Σχολικών Μονάδων : 210 6899926/927,
grafeio.paideias@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Προγραμματισμού Δραστηριοτήτων & Νέας Γενιάς : 210 6856411,
sports@halandri.gr
 
Τμήμα Προγραμματισμού Δραστηριοτήτων & Νέας Γενιάς : 210 6856410,
sports@halandri.gr
 
Προϊστ. Τμήματος Φροντίδας Αθλητικών Εγκαταστάσεων : 210 6856412,  
paideia-sports@halandri.gr
 
Τμήμα Φροντίδας Αθλητικών Εγκαταστάσεων : 210 6856412, paideia-sports@halandri.gr
 
Αθλητικά Κέντρα
 
Ανοιχτό Κολυμβητήριο "Παύλος Παπαγιαννόπουλος", Αποστολοπούλου 60, Κ. Χαλάνδρι, τηλ. 210 6722822

Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Παπαδάκης», Σαρανταπόρου & Σοφ. Βενιζέλου, τηλ./Fax 210 6775730

Κολυμβητήριο "Νικόλαος Πέρκιζας", Λεωφ. Πεντέλης 150, τηλ/fax 210 6856410, τηλ. 210 6821975, fax 210 6821926

Γήπεδα Tennis, "Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής", Πάτημα Χαλανδρίου, Τήνου & Ησιόδου, τηλ. 210 8030654
 
Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου

Δαναΐδων & Αντιγόνης, τηλ. 210 6840033
 
ΑΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
 
Φλύα - Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Χαλανδρίου
Αγίας Παρασκευής 100, 15232 Χαλάνδρι, τηλ.:210 6800035, flya@otenet.gr

Σύλλογος Εργαζομένων
Αγ. Γεωργίου & Φιλ. Λίτσα, τηλ. 213 2023951
 
Δημοτικό Κοιμητήριο
τηλ. 210 8042926

Αποθήκη : Σαρανταπόρου 55, τηλ.210 6838144 - 5
 
(Η διάρθρωση των Υπηρεσιών Δήμου Χαλανδρίου
σύμφωνα με το Νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.), 
ΦΕΚ 325Β'/12-2-2014
)