Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Εξώδικη Διαμαρτυρία-Πρόσκληση-Δήλωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κάθε αρμόδιο δικαστήριο και αρχή που γνωστοποιεί την απόφαση του Γενικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας, την Παρασκευή 24 Οκτώβριου 2014, για την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία που αφόρα την «συγκριτική αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου με διαφορετικά κριτήρια

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1153



ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ -
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Καρόλου αριθμός 24, όπως νόμιμα εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ:

1. Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Σταδίου αριθμός 27.
2. Το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον Υπουργό Οικονομικών, που εδρεύει στην Αθήνα. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ:

Στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) (δια του Προέδρου αυτής), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Γ. Γενναδίου, αριθμός 8, με την υποχρέωση να ενημερώσουν τους Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και τα Ν.Π.Δ.Δ. αυτών.

*******

Ι. Όπως καλώς γνωρίζετε, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνιστά δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση, η οποία εκπροσωπεί στο σύνολό τους σχεδόν τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) Α΄ Βαθμού της χώρας. Με την ιδιότητά της αυτή, αμέσως μετά την ψήφιση του Ν.4250/2014 σας ενημερώσαμε (υπ’ αριθμ.: 375/14-4-2014 και 522/28-5-2014 έγγραφά μας αλλά και με τη υπ΄ αριθμ.: 580/11-6-2014 Εξώδικη Διαμαρτυρία μας), ότι η επιχειρούμενη εκ μέρους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, επέκταση μέσω ερμηνευτικών εγκυκλίων των διατάξεων του ως άνω Νόμου και στους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κανένα έρεισμα δεν βρίσκει στον Νόμο. Με τα ίδια ως άνω έγγραφά μας, αλλά και την Εξώδικη Διαμαρτυρία σας καλέσαμε ως καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο να προβείτε σε άρση της παρανομίας αυτής, εξηγώντας σας όλως καλοπίστως, το νομικό ατόπημα των ενεργειών σας.

Σε κάθε δε περίπτωση, η εισαγόμενη μέσω των διατάξεων του Ν.4250/2014 διαδικασία αξιολογήσεως των υπαλλήλων παραβιάζει την αρχή της αξιοκρατίας αλλά και την αρχή της ισότητας, δεδομένου, ότι είναι εκ των προτέρων συγκεκριμένος ο αριθμός των υπαλλήλων, που μπορούν να βαθμολογηθούν με βαθμούς 9-10, ενώ εξίσου καθορισμένος είναι και ο αριθμός των υπαλλήλων, που πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν κάτω του μετρίου, χωρίς να καταλείπεται στην πραγματικότητα περιθώριο σε κάθε έναν εξ αυτών να κριθεί με μέτρο την προσωπική και υπηρεσιακή του αξία. Στην πραγματικότητα δε η αξιολόγηση, όπως επιχειρείτε να την εφαρμόσετε δεν αποσκοπεί στην ανεύρεση και επιβράβευση των αξιοτέρων υπαλλήλων αλλά στην δημιουργία δεξαμενής υποψηφίων διαθεσίμων ή απολυμένων, προκειμένου να είστε σε θέση να ικανοποιήσετε τις ήδη αναληφθείσες μνημονιακές δεσμεύσεις σας απέναντι στην τρόικα. 

ΙΙ. Επιπροσθέτως, μέσω της διατάξεως του άρθρου 42 του Ν.4250/2014 και της υπ’ αριθμ.: ΔΙΠΙΔΔ/ΑΣΕΠ/1/12705/2-6-2014, (Φ.Ε.Κ.-ΤΕΥΧΟΣ Β΄-ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 1447/5-6-2014) κοινής Υπουργικής Απόφασης διατάχθηκε ο επανέλεγχος των συμβάσεων, που ετράπησαν από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου, βάσει διατάξεων Νόμου, όπως ο Ν.2190/1994 ή το Π.Δ. 164/2004, είκοσι έτη μετά την πραγματοποίηση της μετατροπής και βάσει διαφορετικών κριτηρίων, από εκείνα, που έθεταν οι αρχικές διατάξεις, καταλείποντας έτσι τεράστια διακριτική ευχέρεια στους Ελεγκτές-Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που έχουν αρχίσει ήδη να παρελαύνουν στους Δήμους, ζητώντας έγγραφα, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο εργαζόμενος καλώς έγινε Αορίστου ή όχι. Και βεβαίως, όπως έχουμε πολλάκις τονίσει με ανακοινώσεις μας αλλά και με Δημόσιες τοποθετήσεις μας, ο έλεγχος αυτός δεν αφορά στην εξεύρεση πλαστών ή παραποιημένων εγγράφων αλλά θέτει νέα κριτήρια και μάλιστα, κατά την αντίληψη του κάθε Επιθεωρητή, αναφορικά με την ακρίβεια και την νομιμότητα της μετατροπής, παραγνωρίζοντας το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι έγιναν Αορίστου Χρόνου μετά από αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, κρίση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και του Α.Σ.Ε.Π.

ΙΙΙ. Στις ως άνω σαφείς και πλήρως εμπεριστατωμένες αιτιάσεις μας, ουδεμία μέχρι σήμερα απάντηση έχετε δώσει, κωφεύοντας πλήρως και προωθώντας την δημιουργία παρανόμων καταστάσεων, που και επιβλαβείς για τους υπαλλήλους είναι και τεράστιες δυσλειτουργίες στις υπηρεσίες αναμένεται να προκαλέσουν. 

IV. Συνεπεία των ανωτέρω, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίασή του την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 αποφάσισε ομόφωνα την προκήρυξη νέας απεργιακής κινητοποίησης με την μορφή της αποχής των υπαλλήλων από συγκεκριμένες και μόνο εργασίες και δη (α) από κάθε εργασία σχετιζόμενη με την αξιολόγηση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α., βάσει των διατάξεων του Ν.4250/2014 και (β) από κάθε εργασία σχετιζόμενη με τον επανέλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων εργασίας ή έργου σε Αορίστου Χρόνου, που λαμβάνει χώρα βάσει των διατάξεων του άρθρου 42 του Ν.4250/2014, διαμαρτυρόμενο για την παράνομη επέκταση των αντισυνταγματικών διατάξεων του Ν.4250/2014 αναφορικά με την αξιολόγηση των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄  Βαθμού και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων βάσει διαφορετικών κριτηρίων, από εκείνα, που έθεταν οι αρχικές διατάξεις βάσει των οποίων έλαβε χώρα η μετατροπή. Η απεργιακή κινητοποίηση εκκινεί από την λήψη της παρούσας και καλύπτει όλο το διάστημα, κατά το οποίο διενεργούνται οι σχετικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα σε αυτούς που απευθύνεται, καθώς και όσους κοινοποιείται, για να λάβουν γνώση και να επέλθουν οι νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεώς του.


Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
 Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην έκτακτη συνεδρίαση του, την παρασκευή 24 Οκτώβριου 2014, για την προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από κάθε διαδικασία που αφόρα την «συγκριτική αξιολόγηση» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων σε αόριστου χρόνου με διαφορετικά κριτήρια

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκλτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1148


ΑΠΟΦΑΣΗ
του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Από την πρώτη στιγμή η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προειδοποίησε όλους τους εργαζόμενους πως και η εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» αλλά και ο προσχηματικός επανέλεγχος με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου είχαν ως μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν την μνημονιακή δέσμευση για 6.000 απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2014. Προτεραιότητα πάλι της συγκυβέρνησης είναι στο στόχαστρο να μπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση της οποίας τις Κοινωνικές Υπηρεσίες χρόνια τώρα  θέλει να ξεπουλήσει στα μεγάλα επιχειρηματικά-ιδιωτικά συμφέροντα.

Η συγκριτική αξιολόγηση «έμεινε στα χαρτιά», αφού η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων αλλά και η περιφρούρηση των Συλλόγων απέτρεψε την εφαρμογή της. Στην ίδια λογική και ο προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια, είναι πλέον αποδεδειγμένο πως εντάσσεται στην συνολική προσπάθεια να οδηγηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στην απόλυση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επισήμανε εξ αρχής πως δεν θα επιτρέψουμε τον προσχηματικό επανέλεγχο καθιστώντας σαφές πως οι Ελεγκτές-Επιθεωρητές είναι ανεπιθύμητοι στους Δήμους. Παρά την προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο έλεγχος προχωρά στους πέντε (5) από τους δέκα (10) Δήμους που σε πρώτη φάση ελέγχονται, η αλήθεια είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί με αποτελέσματα που αποδεικνύουν τους εξαρχής ισχυρισμούς μας. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν διστάζουν ακόμη και να «ξεθάψουν» πορίσματα από το 2011, που μετά από καταγγελία έγιναν, εντάσσοντας τα στον επανέλεγχο προκειμένου να πετύχουν την απόλυση 27 συναδέλφων εκ των οποίων οι 15 Α.Μ.Ε.Α.!!!

Με προηγούμενη απόφασή του (Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014) το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προκηρύξει Απεργία-Αποχή από κάθε διαδικασία που αφορά στη κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», αλλά και κάθε διαδικασία που αφορά στον προσχηματικό επανέλεγχο με νέα κριτήρια της μετατροπής των διαφόρων σχέσεων εργασίας σε Αορίστου Χρόνου, η οποία ισχύει έως και το τέλος Οκτωβρίου.

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. αποφασίζοντας την επαναπροκήρυξη της Απεργίας-Αποχής, η οποία και αφορά στο σύνολο των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014.
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας με την ίδια και πιο μαζική συμμετοχή και αγωνιστική δράση, να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης που μόνο στόχο έχει να εξαργυρώσει τις επιταγές της τρόικας με ονόματα χιλιάδων συναδέλφων διαθεσίμων και απολυμένων ενάντια στην εφαρμογή του Ν.4250/2014 σχετικά με τη «συγκριτική αξιολόγηση» αλλά και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Με τη νέα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια:

- Στην εφαρμογή της κατάπτυστης «συγκριτικής αξιολόγησης».

- Στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου με διαφορετικά κριτήρια.

- Στις απολύσεις και τη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συγκυβέρνηση και η τρόικα δεν φεύγουν από μόνοι τους… αν δεν τους διώξουμε εμείς με το δικό μας καθημερινό και διαρκή αγώνα.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ… ΟΛΟΙ…

ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη νέα επίθεση της συγκυβέρνησης στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. από το μισθολόγιο φτώχειας... στο μισθολόγιο πείνας

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή


Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1150

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Από το μισθολόγιο φτώχειας… στο μισθολόγιο πείνας!!!


Με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο συνεχίζει η συγκυβέρνηση με πρώτον τον Υπουργό των «απολύσεων» κ. Κυριάκο Μητσοτάκη τη «μεταρρύθμιση» των 6.000 απολύσεων έως το τέλος του 2014 που έχουν δεσμευτεί στην τρόικα.

Συνεχίζουν ακάθεκτοι την ίδια καταστροφική πολιτική που διαλύει τις Δημόσιες Υπηρεσίες προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και σε βάρος των πολιτών.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου δεν είναι οι εργαζόμενοι.

Η «κατάρα» του Ελληνικού Δημοσίου είναι η νοοτροπία ενός πολιτικού συστήματος  που πάντα αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει το κράτος ως «λάφυρο».

Είναι οι ίδιοι που σήμερα εμφανίζονται ως αυτοί που θα εξυγιάνουν το Ελληνικό κράτος!!!

Αντί να απολογούνται στους Έλληνες πολίτες εμφανίζονται ως δικαστές υποσχόμενοι… απολύσεις!!!
Από την πρώτη στιγμή η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκαθάρισαν πως τα σχέδιά τους δεν πρόκειται να περάσουν, κανένας προσχηματικός επανέλεγχος με διαφορετικά κριτήρια δεν θα «περάσει».

Παρά την καθημερινή προπαγάνδα της συγκυβέρνησης πως ο επανέλεγχος γίνεται κανονικά σε πέντε (5) Δήμους, η πραγματικότητα είναι πως μόνο στο Δήμο Ασπροπύργου προχώρησε.

Επισημαίνουμε πως από τις 19 Σεπτεμβρίου 2014 με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., είναι σε ισχύ η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ όλων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου καθώς και από την «συγκριτική αξιολόγηση».

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 συνεδρίασε εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και ανακοίνωσε την νέα απόφασή του για την ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ μιας και η προηγούμενη απόφαση είχε ισχύ έως το τέλος Οκτωβρίου 2014.

Με τη νέα απόφαση λοιπόν του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η οποία έχει ισχύ πλέον έως 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014, ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ-ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε διαδικασία που αφορά στην κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση» και στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια.

Κανείς εργαζόμενος δεν συντάσσει, παραλαμβάνει, προωθεί, εισηγείται οποιαδήποτε ενέργεια που μόνο στόχο έχει να απολυθούν συνάδελφοι και να βρεθούν στην ανεργία.

Και φυσικά η πολιτική των απολύσεων πηγαίνει χέρι-χέρι  με το σχέδιο της οικονομικής εξαθλίωσης όσων θα παραμείνουν!!!

Όπως το 2011 προφασιζόμενοι ένα «ενιαίο μισθολόγιο» και «εξορθολογισμό» που ως γνωστό οδήγησε στο πετσόκομμα των μισθών του συνόλου των εργαζομένων, έτσι και τώρα, προετοιμάζουν το έδαφος για το καινούργιο μισθολόγιο που προβλέπει μισθούς Κίνας, στην Ελλάδα του 2014.

Οι μειώσεις δεν θα αφορούν στους Υ.Ε. και τους Δ.Ε. όπως σκόπιμα η συγκυβέρνηση διαρρέει.

Έχουν ήδη δεσμευτεί για εξοικονόμηση μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο 600.000.000 ευρώ.

Σκοπεύουν να «κατεβάσουν» τον εισαγωγικό βαθμό στα 500,00 ευρώ... αντιγράφοντας την… επιτυχία τους στον εργασιακό τοπίο που δημιούργησαν στον Ιδιωτικό Τομέα με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που μόνο ως ζούγκλα υπέρ των εργοδοτών και μάλιστα των κακοπληρωτών εργοδοτών μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είναι στο χέρι μας να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί το έργο του 2011. Όλοι μας είμαστε στο στόχαστρο είτε με την κατάπτυστη «συγκριτική αξιολόγηση», είτε με τον προσχηματικό επανέλεγχο, είτε ως θύματα της οικονομικής εξόντωσης που προετοιμάζουν.

Ακόμη και αν προσπαθούν να χτυπήσουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων θα πρέπει να γνωρίζουν πως «ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ» να συνεχιστούν πολιτικές που «πίνουν» το αίμα των εργαζομένων, που διαλύουν οικογένειες και τον κοινωνικό ιστό της χώρας.

ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ θα αγωνιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, στη ζωή και να ζούμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Καλούμε όλους, να βρεθούμε την Τετάρτη 22/10 στις 10.00 π.μ. στο κατάστημα της Εισαγγελίας Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) για να δηλώσουμε αποφασιστικά την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στον Δήμαρχο Χαλανδρίου και στην συναδέλφισσα Δ/ντρια Διοικητικού Προσωπικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε ο Δήμαρχος έχει κληθεί αύριο Τετάρτη  22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών.

Το σχετικό έγγραφο αναφέρει «Κλήση υπόπτου για παροχή εξηγήσεων…. να εμφανισθεί ενώπιον μας προκειμένου να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις σε υπόθεση για την οποία διενεργείται ποινική προκαταρκτική εξέταση, κατόπιν παραγγελία του Διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, σχετικά με ερευνώμενες αξιόποινες πράξεις απείθειας-παράβασης καθήκοντος»

 Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από την Διευθύντρια Διοικητικού Προσωπικού κλήθηκε και η ίδια να εξετασθεί αύριο Τετάρτη 22/10/14 από την Εισαγγελία Αθηνών.  Ο Σύλλογος μας από την αρχή έχει κινητοποιηθεί για την αποτροπή  των διαδικασιών της δήθεν αξιολόγησης και του επανελέγχου, των συμβάσεων, συσπειρώνοντας γύρω από τα αιτήματά μας ευρύτατη κοινωνική συμπαράσταση και την καθολική συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ο νέος Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος από την αρχή της θητείας του στάθηκε δίπλα στον αγώνα μας προασπίζοντας τόσο τα αιτήματα μας όσο και την δημόσια υπόσταση και τον κοινωνικό ρόλο του Δήμου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη με την έκδοση εντολής προς τις υπηρεσίες να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό ποσόστωσης ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων. 
Αύριο είναι η μέρα που υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στην εργασία, τον Δήμο και την λειτουργία του, τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας στον αγώνα μας.

Καλούμε όλους, να βρεθούμε αύριο στις 10.00 π.μ. στο κατάστημα της Εισαγγελίας Αθηνών (Κυρίλλου Λουκάρεως 14) για να δηλώσουμε αποφασιστικά την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στον Δήμαρχο Χαλανδρίου  και στην συναδέλφισσα Δ/ντρια Διοικητικού Προσωπικού.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο που υπηρετεί τους πολίτες του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσαν το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια, οι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1123

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έθεσαν το θέμα του επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια που προωθεί η συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να οδηγήσουν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δημοσίου με ερώτησή τους οι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κ. Θέμη Μπαλασόπουλο, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής για την Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση, των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, όπου ενημερώθηκαν αναλυτικά για το θέμα του προσχηματικού επανελέγχου των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια εκ μέρους της συγκυβέρνησης.

Οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Κώστας Χρυσόγονος, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Σοφία Σακοράφα ζητούν με την ερώτησή τους να τοποθετηθεί εγγράφως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο μείζον αυτό θέμα που έχει ανακύψει από την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στην τρόικα περί χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο. Την εντολή έχει αναλάβει να εκτελέσει ο κ. Μητσοτάκης με τον προσχηματικό επανέλεγχο των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια και βεβαίως με τη «συγκριτική αξιολόγηση».

Οι τέσσερις Ευρωβουλευτές θέτουν το θέμα στη βάση ότι, το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004 σύμφωνα με το οποίο μετατράπηκαν οι συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, όπως επίσης και άλλες συμβάσεις που υπέκρυπταν σχέσεις εξαρτημένης εργασίας σε Αορίστου Χρόνου έγιναν σε εφαρμογή της Οδηγίας 99/70/ΕΚ. Άρα, τι κάνει η συγκυβέρνηση; Καταργεί και παραβιάζει Ευρωπαϊκές Οδηγίες που είναι υποχρεωμένη να τηρεί.

Μάλιστα οι Ευρωβουλευτές ενημερώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πώς η μετατροπή των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου το 2004 έγινε με διαδικασίες του Α.Σ.Ε.Π., μιας ανεξάρτητης αρχής με συνταγματική κατοχύρωση, την οποία έρχεται τώρα να αμφισβητήσει η «δημοκρατική» συγκυβέρνηση με επανέλεγχο τον οποίο θα διενεργήσουν κλιμάκια συγκροτούμενα από στελέχη του Δημοσίου που ορίζει όμως ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η συγκυβέρνηση δηλαδή δίνει εν λευκώ στον «γκαουλάιτερ» της και Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, να προχωρήσει σε μία διαδικασία που μοναδικό στόχο έχει να δημιουργήσει νέες «δεξαμενές» διαθέσιμων προς απόλυση εργαζομένων από το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση επειδή το απαιτούν οι τοκογλύφοι δανειστές.

Ανεξάρτητα από την ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και την απάντηση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να μην επιτραπεί στη συγκυβέρνηση και τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης να απολύσει υπαλλήλους που η μετατροπή των συμβάσεών τους έγινε με απολύτως νόμιμες διαδικασίες και υπό τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π.
      
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ που καλεί τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων-μελών της στην Περιφέρεια Αττικής, σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014, στις 10.30 το πρωί ενάντια στις απολύσεις 27 εργαζομένων στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1114

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠ. ΔΙΟΙΚ. ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 στις 10.30 το ΠΡΩΙ

Με κάθε τρόπο ο Υπουργός των απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να στείλει στην ανεργία εργαζόμενους εκμεταλλευόμενος κάθε ευκαιρία, «ξεθάβοντας» ακόμη και πορίσματα του Α.Σ.Ε.Π. που εκδόθηκαν το 2011. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία το 2009 ξεκίνησε προανακριτικός έλεγχος από επιθεωρητή του Α.Σ.Ε.Π. σχετικά με «παρατυπίες» στην εφαρμογή του Π.Δ. 164/2004 στο πρώην Δήμο Δραπετσώνας. 

Το 2011 εκδόθηκε το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο για όποια παρατυπία καμία ευθύνη δεν φέρουν οι 27 εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου εκ των οποίων οι 15 είναι Α.Μ.Ε.Α. και που στο σύνολό τους εργάζονταν στον Δήμο τουλάχιστον για 15 χρόνια, καταλογίζοντας ευθύνες στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τρία χρόνια αργότερα, μετά από πιέσεις του κ. Μητσοτάκη και στην λογική να γεμίσει το «τσουβάλι των απολύσεων» με κάθε τρόπο, ενεργοποιείται το πόρισμα στην λογική του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ζητώντας την ανάκληση των διορισμών των 27 εργαζομένων.

Διαδικασία που θα είναι η «πεπατημένη» για κάθε προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια που η συγκυβέρνηση έχει δρομολογήσει σε όλη τη χώρα προκειμένου να φανεί αξιόπιστη στους τοκογλύφους δανειστές που ζητούν το «αίμα» 6.500 εργαζομένων μέχρι το τέλος του έτους. «Ξεθάβει» υποθέσεις με μόνο στόχο να στείλει στην εξαθλίωση χιλιάδες εργαζόμενους αλλοιώνοντας την ίδια τη λογική του Π.Δ. Παυλόπουλου που δεν ήταν άλλη από την αποκατάσταση αδικιών του ίδιου του Δημοσίου που «εκμεταλλεύονταν» εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Ένα Π.Δ. που πράγματι ήρθε να αποκαταστήσει αδικίες που όλοι οι πολιτικοί γνώριζαν μιας και με τη δική τους προτροπή και παρέμβαση συντηρούσαν διατηρώντας τους επί χρόνια σε μια ιδιότυπη εργασιακή ομηρεία!!!

Ήδη οι εργαζόμενοι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας βρίσκονται σε κινητοποιήσεις-καταλήψεις καθώς και παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Α.Σ.Ε.Π .και στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλύπτει και στηρίζει κάθε κινητοποίηση που θα αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προκειμένου να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος.

Καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα προκειμένου να σταματήσει κάθε διαδικασία που θα οδηγήσει στην απόλυση των εργαζομένων και στην διάλυση των υπηρεσιών του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Καλεί την ηγεσία της Κ.Ε.Δ.Ε. να πάρει θέση άμεσα και να πάψει να «στρουθοκαμηλίζει», διευκολύνοντας το έργο της συγκυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη ενόψει των εκλογικών διεργασιών. Οι αιρετοί είναι οι φυσικοί εργοδότες των εργαζομένων και δεν μπορεί για άλλη μια φορά να κρύβονται, αφήνοντας το δύσκολο έργο, σιωπηρά συναινώντας, να το κάνουν άλλοι. Όλοι οι αιρετοί είναι στο «κάδρο» και έχουν χρέος απέναντι στους εργαζόμενους και την καλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία.

Καλεί μαζικά και ενωτικά όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και αορίστου, να αντισταθούν και να αγωνιστούν για να μην περάσουν οι απολύσεις εργαζομένων που ξεκινούν από το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Καλεί όλα τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας καθώς και όλα συνδικαλιστικά στελέχη στην Περιφέρεια Αττικής, να συμμετάσχουν στην Παράσταση Διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, στις 10.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα) προκειμένου να αποτραπεί με κάθε τρόπο η πρώτη απόλυση συναδέλφων στην κατάπτυστη και ανήθικη λογική του προσχηματικού επανελέγχου μετατροπής με άλλα κριτήρια συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Κάλεσμα - Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 17/10/2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Χαλάνδρι 16/10/2014

ΚΑΛΕΣΜΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 17/10/2014 στις 14:00 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας (Δαναϊδων & Αντιγόνης).

Οι εξελίξεις είναι πυκνές και καθημερινά δημιουργούνται συνεχώς νέες καταστάσεις για τις οποίες πρέπει να τοποθετηθούμε και να αποφασίσουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Γραμματέας

Στέλλα Λίτινα
Η Πρόεδρος

Σοφία Κορωναίου
          

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την προσπάθεια διάσπασης του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εναντία στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1090

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την κρίσιμη τούτη στιγμή που οι εργαζόμενοι δίνουν μάχη να υπερασπιστούν το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία, αντιπαλεύοντας την πολιτική της συγκυβέρνησης και της τρόικας για χιλιάδες απολύσεις, ορισμένοι, λειτουργώντας ως κομματικοί εντεταλμένοι προσπαθούν να διαρρήξουν την πόρτα του ενιαίου μετώπου στον κλάδο της Τοπική Αυτοδιοίκησης ρίχνοντας νερό στο μύλο της εξόντωσης των εργαζομένων.

Όταν ο «Υπουργός των απολύσεων» Κυριάκος Μητσοτάκης καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό με μοχλό τα συστημικά Μ.Μ.Ε., φαίνεται πώς πάλι κάποιοι μέσα από τον κλάδο λειτουργούν ως «εφιάλτες», παίζοντας το παιχνίδι της συγκυβέρνησης και των συμφερόντων που εξυπηρετεί.

Είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι, τα ίδια ακριβώς πρόσωπα που κάθε φορά πίσω από διαφορετικές ταμπέλες, προσπαθούν να διασπάσουν τον αγώνα των εργαζομένων για καθαρά μικροκομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Σήμερα λοιπόν η προσπάθεια αυτή ονομάζεται «Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Ι.Δ.Α.Χ. Αττικής» με χορηγό επικοινωνίας γνωστό κομματικό «ανερχόμενο» στέλεχος του Π.Α.ΜΕ., του Συνδικάτου Ο.Τ.Α., της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., της Λαϊκής Συσπείρωσης… και τώρα του «Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Ι.Δ.Α.Χ.  Αττικής!!!

Είναι οι κομματικές εμμονές εκπροσώπων Συλλόγων και συλλογικοτήτων που αντί να συνεισφέρουν στον ενιαίο αγώνα για την υπεράσπιση της εργασίας, προδίδουν συναδέλφους τους προσπαθώντας να ωφεληθούν από την απόγνωσή τους και εξαιτίας δικών τους παραλείψεων και επιλογών.

Άραγε ποιο το όφελος για τους εργαζόμενους του Δήμου Ασπροπύργου που αντί να «βρεθούν» με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε (8-10-2014) συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος;

Ποιο το όφελος για τους εργαζόμενους του Δήμου Ασπροπύργου που αντί να περπατήσουν στο ίδιο πεζοδρόμιο με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους που αγωνιούν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης επέλεξαν να συνδιαλαγούν «μόνοι τους» με τους εκφραστές αυτής της πολιτικής; Και μάλιστα την ίδια ημέρα που ο κ. Μητσοτάκης δήλωνε πως «οι απολύσεις θα γίνουν όπως έχουμε δεσμευτεί», βρίζοντας και συκοφαντώντας ταυτόχρονα την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τον αγώνα των εργαζομένων!!!

Το «κοινό μέτωπο», ο «ταξικός αγώνας», η «ενιαία πάλη» το «δίκιο του εργάτη» καταντούν δυστυχώς ανούσιες λέξεις όταν πολυφοριούνται από κομματικά εγκάθετους παραγοντίσκους οι οποίοι αδιαφορούν για το ουσιαστικό συμφέρον των εργαζομένων.

Στη «σαλαμοποίηση της κοινωνίας» αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε ενιαία όλοι οι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία, στη ζωή που αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Καλούμε όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να αγωνιστούν ενιαία, ενωτικά και με αλληλεγγύη με μόνο στόχο την αποτροπή χιλιάδων απολύσεων, απομονώνοντας κάθε διασπαστική κίνηση.

Τώρα είναι η ώρα του αγώνα και της ευθύνης.  Η σιωπή μας ας μην εκληφθεί ως αδυναμία. Όταν έρθει η στιγμή της κριτικής, η στιγμή της αλήθειας, κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από κομματικές και παραταξιακές ταμπέλες… Αρκετά. Η ανοχή μας έχει και όρια!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή
Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1085

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 - (έναρξη ωραρίου έως 12.00 μ.μ.)

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00 το μεσημέρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4250/2014, που αφορούν στην εφαρμογή της «συγκριτικής αξιολόγησης» και τον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των Συμβάσεων με διαφορετικά κριτήρια σε Αορίστου Χρόνου.

Στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49-Αθήνα), στην οποία καλούνται να συμμετέχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής, ώστε με την παρουσία μας να στείλουμε μήνυμα αντίδρασης και αγώνα στις πολιτικές που οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη διαθεσιμότητα-απόλυση και τη διάλυση ΟΛΩΝ των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η προσπάθεια της συγκυβέρνησης είναι ξεκάθαρη. Θέλει να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια προβοκατόρικη διαδικασία όπου συκοφαντώντας και απαξιώνοντας το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το εμφανίζει ως «προστάτη» αυτών που έκαναν χρήση πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών, πετώντας λάσπη ότι δήθεν δεν θέλουμε «αξιολόγηση».

Όμως, ο επανέλεγχος που πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Ασπροπύργου και Ρεθύμνου επιβεβαιώνει τις θέσεις μας για το ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης και πλέον δεν μπορούν να το κρύψουν όσο και αν το προσπαθούν τα συστημικά Μ.Μ.Ε. με την καθημερινή τους προπαγάνδα.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ένα με κάθε τρόπο, συνδικαλιστικό, αγωνιστικό, νομικό να υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία και να ανατρέψουμε τις πολιτικές της συγκυβέρνησης που μας οδηγούν στην απόλυση, στην φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΠΟΕ-ΟΤΑ
Εκτελεστική Επιτροπή   

Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 1079


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014
ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Ο Υπουργός των… απολύσεων κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εμμένει στην δέσμευσή του απέναντι στην τρόικα για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην διάλυση και στη συνέχεια ιδιωτικοποίηση των Υπηρεσιών της προς τέρψη των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων.

Είναι περισσότερο από εμφανές πως ο κ. Μητσοτάκης «προσπαθεί» με όλες του τις δυνάμεις να ανταποδώσει στον κ. Σαμαρά τα όσα κατέγραψε η ιστορία το 1993, όταν η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «έπεσε» προτού ολοκληρώσει την θητεία της.

Κάνει το παν, εμμένοντας σε μια καταστροφική πολιτική που είναι αστείο πλέον να ονομάζεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση» προκειμένου να «πέσει» το συντομότερο δυνατό η κυβέρνηση Σαμαρά!!! Οι εργαζόμενοι αλλά και η κοινωνία δεν πείθεται από τα ψεύδη του κ. Μητσοτάκη για δήθεν έλεγχο πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι τάσσονται ξεκάθαρα υπέρ της διαδικασίας ελέγχου των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών που ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο από τις υπηρεσίες των Δήμων!!! Δεν θα σκύψουν όμως το κεφάλι στον προσχηματικό επανέλεγχο με άλλα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου.

Θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις σε όσους ποινικοποιούν το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία και μάλιστα με μια φαιδρή και προβοκατόρικη διαδικασία. Ήδη, στο Δήμο Ρεθύμνου μόλις αντιλήφθηκαν την στόχευση των Ελεγκτών-Επιθεωρητών, που δεν ήταν άλλος από την προσπάθεια εξεύρεσης στοιχείων που θα «δικαιολογούσαν» την απόλυση εργαζομένων, αλλά και στο Δήμο Ασπροπύργου που άρχισαν να έρχονται σε μερίδα εργαζομένων «μπιλιετάκια» των Ελεγκτών-Επιθεωρητών που τους καλούσαν να αποδείξουν το αυτονόητο δικαίωμα τους να εργάζονται, βρίσκονται σε εξέλιξη καταλήψεις διαρκείας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχιστεί και θα ενταθεί!!!

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Στην Αττική θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης  και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα), ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι τα γραφεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. - Λεωφ. Συγγρού 60).

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με πρωτοβουλία των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας.

Καλούμε επίσης όλους τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να συμπαρασταθούν ενεργά, ενωτικά και με αλληλεγγύη αλλά και με τη φυσική τους παρουσία στον αγώνα των συναδέλφων του Δήμου Ασπροπύργου που αγωνίζονται για το αυτονόητο, συνταγματικό δικαίωμα στην εργασία.

Ας καταλάβουν επιτέλους πως πλέον δεν αγωνιζόμαστε ούτε για 5,00 ούτε για 10,00 ευρώ. Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους και με κάθε μέσο προκειμένου να μην μας «κλέψουν» την δουλειά, την ανάσα, την ίδια μας τη ζωή. Ας πιστέψουν πως αν «μια χούφτα» αγωνιστριών καθαριστριών τους ταρακούνησε, ο αγώνας μεροκαματιάρηδων των 600,00 ευρώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα τους κάνει να χάσουν τον ύπνο τους..!!!

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 – ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 Π.Μ. ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00 Μ.Μ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 15-ΑΘΗΝΑ)

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γεν. Γραμματέας
Θέμης Μπαλασόπουλος                                              Γιάννης Τσούνης

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων σχετικά με τη δήθεν "αξιολόγηση" στο δημόσιο και τους εργαζόμενους των ΟΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
30/9/2014 

Από την πρώτη στιγμή που επιχειρήθηκε να επιβληθεί η διαδικασία της δήθεν "αξιολόγησης" στο δημόσιο και τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου αντέδρασε μαζικά και δυναμικά. Εκτιμήσαμε ότι η «αξιολόγηση» δεν αποτελεί μέθοδο βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών, αλλά πρόσχημα για να συμπληρωθεί  ο αριθμός των εργαζομένων που θα απολύονταν με βάση τη συμφωνία κυβέρνησης και τρόικας. Άλλωστε ο προσδιορισμός του 15% των υπαλλήλων ως  υποχρεωτικά "ακατάλληλων" αυτό υποδήλωνε.

Ο δε επανέλεγχος των συμβάσεων για την εξακρίβωση της τήρησης νόμιμων διαδικασιών που μετατράπηκαν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, καθώς και για την  αναζήτηση πλαστών πτυχίων στην πραγματικότητα πρόκειται για επαναπροσδιορισμό των κριτηρίων των προσλήψεων που είχαν γίνει με νόμιμο τρόπο. Σαν Σύλλογος είμαστε κάθετα και αδιαπραγμάτευτα κατά της συγκάλυψης οποιονδήποτε πλαστών τίτλων και θεωρούμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου πού ήδη γίνεται από  αρμόδιες επιτροπές των  Δ/νσεων Διοικητικού & Ανθρώπινου Δυναμικού.

Γνωρίζαμε από την αρχή ότι αυτού του είδους η "αξιολόγηση" και ο «επανέλεγχος» δεν στόχευε μόνο σε απολύσεις εργαζομένων, αλλά και στην ίδια τη δημόσια υπόσταση των υπηρεσιών των Δήμων προς τους πολίτες, αφού δεν μπορούν να υπάρχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους σε αυτές.  

Δεν είμαστε αντίθετοι στην συγκεκριμένη  προκρούστια δήθεν «αξιολόγηση» επειδή δεν μας συμφέρει, αλλά επειδή αποτελεί μέθοδο αποδιάρθρωσης και σταδιακής αποψίλωσης από προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου. Αποτελεί μέθοδο που σταδιακά οδηγεί σε Δήμους περιορισμένων δυνατοτήτων, ρόλων και αρμοδιοτήτων.  

Τελικά, θύματα αυτής της «αξιολόγησης» θα είναι οι ίδιοι οι Δήμοι και οι δημότες. 

Με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ο Σύλλογος κινητοποιήθηκε με πρωτοβουλίες που συμπεριελάμβαναν συντονισμό και κοινές δράσεις με σωματεία, συλλόγους και φορείς της περιοχής, ενημερώσεις των δημοτών, συλλογή υπογραφών, παραστάσεις διαμαρτυρίας κλπ., με μαζικές ΓΣ και παρεμβάσεις στα δημοτικά συμβούλια. 

Στόχος μας να «χτίσουμε» μια ασπίδα προστασίας  του ίδιου του δημόσιου κοινωνικού ρόλου του Δήμου, που  προστατεύει πρώτα και πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα των ίδιων των δημοτών.

Πετύχαμε μια ευρεία κοινωνική υποστήριξη που εκφράστηκε και  με τις δύο ομόφωνες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων, μία απόφαση τον Ιούνιο με την προηγούμενη διοίκηση και μια απόφαση αρχές του  Σεπτέμβρη μόλις ανέλαβε η νέα διοίκηση, ενάντια στην «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο των συμβάσεων».   

Ο νέος Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος από την αρχή δήλωσε την αντίθεσή του σε αυτές τις διαδικασίες και στάθηκε δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου, προχωρώντας στην έκδοση εντολής προς τις υπηρεσίες ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία ούτε για τον επιμερισμό ποσόστωσης ούτε και για τον επανέλεγχο των συμβάσεων. 

Ο Σύλλογος και οι εργαζόμενοι είμαστε μαζί σε αυτό τον αγώνα.  Στηρίζουμε τον Δήμαρχο και θα σταθούμε δίπλα του απέναντι σε οποιεσδήποτε διοικητικές ενέργειες ή κυρώσεις επιχειρηθούν εναντίον του.  

Στηρίζουμε επίσης όλους τους αιρετούς οι οποίοι έχουν λάβει Πανελλαδικά σχετικές αποφάσεις και αρνούνται να εκτελέσουν εντολές διάλυσης του δημοσίου.  Είναι ένας αγώνας που δεν έχει τελειώσει.  

Δυναμικά και ενωτικά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για να κρατήσουμε ζωντανές τις κοινωνικές δομές που εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας, για ένα Δημόσιο που  υπηρετεί τους πολίτες του.

Το ΔΣ
Του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου